0 %
ongezonde consumptie

Ongezonde consumptie tijdens pauze

Op de meeste scholen is het eten bij de cateraar te duur voor de scholier. De scholier gaat daarom naar buiten, naar de supermarkt of de lokale snackbar. Omdat dit in de meeste gevallen de enige winkels zijn waar de scholier eten kan halen, is de kans zeer groot dat de scholier iets ongezonds koopt.

overgewicht en obesitas onder de jongeren

Jaarlijks stijgt het percentage overgewicht en obesitas onder de jongeren. Dit heeft direct effect op het leervermogen en het denkvermogen van de scholier. Daarnaast heeft de scholier in de meeste gevallen ook een laag zelfbeeld en weinig zin om naar school te gaan.

17 %
kinderen tussen 12-17 met overgewicht of obesitas
89 %
Geen vers eten op school

sinds 1960 niet veranderd

Als u nu terug denkt over hoe de cateraar op de middelbare school was, dan is de kans heel groot dat hetzelfde soort concept daar nog steeds staat. Een opgewarmd saucijzenbroodje, een roze koek, een panini of een zogenaamd broodje gezond. Er wordt nog steeds niet vers eten aangeboden. Past dat nog wel in deze tijd?

DE TOEKOMST VOOR IEDEREEN

Happy Eat is zich bewust van de verantwoordelijkheid die wij als onderneming hebben om milieubewust te denken en te doen. Wij nemen het te allen tijde zeer serieus om een schone planeet voor onze toekomstige jeugd achter te laten.

 

Met onze maatschappelijke betrokkenheid willen we de lokale samenleving juist stimuleren door gericht een bijdrage te leveren in werkgelegenheid, personeel en recyclen. 

"Hiermee willen wij de scholieren ook meegeven dat milieubewust zijn zeer belangrijk is."